News Mehedinti

Caravana Regista, aplicaÈ›ia care reduce birocraÈ›ia în sectorul public, a ajuns în MehedinÈ›i

Data: 1-6-2020

Câte documente sunt înregistrate anual în instituÈ›ia dumneavoastră? Cât de des se depășeÈ™te termenul de răspuns al unei sesizări a cetățenilor sau de eliberare a unei cereri? De câÈ›i angajaÈ›i ar mai fi nevoie în organizaÈ›ie pentru a putea ajunge la un flux de lucru rapid È™i eficient?

caravana regista

 

Peste 500 de primării È™i-au eficientizat procesele de lucru È™i au redus semnificativ birocraÈ›ia în ultimii 5 ani, utilizând soluÈ›ia Regista. Cei interesaÈ›i sunt invitaÈ›i să discute cu echipa noastră în cadrul Caravanei Regista, care va ajunge în judeÈ›ul MehedinÈ›i în zilele de marÈ›i, 2 iunie È™i miercuri, 3 iunie.

AplicaÈ›ia este dezvoltată de Zitec, lider pe piaÈ›a de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluÈ›ii È™i servicii de transformare digitală. Zitec este una dintre puÅ£inele companii româneÅŸti recunoscută oficial ca Partener Gold Microsoft È™i este certificată conform Standardului ISO 9001:2015 pentru Sistemul de management al calității.

Regista automatizează activitatea din instituÈ›iile publice, facilitând atât o comunicare optimă între departamente, cât È™i între funcÈ›ionari È™i cetățeni, pentru o rezolvare rapidă È™i mult mai organizată a solicitărilor primite. Pentru a sprijini ÅŸi accelera procesul de digitalizare în special în contextul actual, oferim autorităţilor locale trei luni de licenţă gratuită pentru aplicaÅ£iile de Managementul documentelor ÅŸi e-Guvernare "Regista".

Prin modulele de registratură electronică È™i managementul documentelor, Regista asigură evidenÈ›a registrului de intrări È™i ieÈ™iri al organizaÈ›iei, gestionarea fluxului de lucru È™i verificarea stadiului de rezolvare a sarcinilor, într-un mod rapid È™i eficient.

Regista este prima aplicaÈ›ie care respectă Codul administrativ È™i care facilitează comunicarea online dintre cetățeni È™i instituÈ›iile publice prin portalul public e-Guvernare. Prin acesta, este acoperită o paletă largă de nevoi, de la consultarea documentelor publice, trimiterea de cereri online, până la depunerea de sesizări. În plus, echipa Regista oferă consultanță gratuită pentru integrarea aplicaÈ›iei Ghiseul.ro în portalul public e-Guvernare al primăriilor înrolate. Astfel, cetățenii îÈ™i pot plăti taxele, impozitele sau amenzile mult mai uÈ™or, online È™i în siguranță, direct pe site-ul primăriei de care aparÈ›in.   

În contextul în care prin OUG 38/2020, toate autoritățile È™i instituÈ›iile publice trebuie să pună la dispoziÈ›ia cetățenilor portaluri online în vederea primirii documentelor electronice, Regista dispune de modulul Formulare electronice. Acesta permite completarea È™i trimiterea online a cererilor necesare pentru eliberarea de certificate, autorizaÈ›ii È™i alte documente precum certificatul de atestare fiscală, adeverinÈ›a de rol agricol sau certificatul de evaluare pentru obÈ›inerea asistenÈ›ei sociale. Odată cu rezolvarea cererii, documentul emis se trimite automat pe e-mailul solicitantului. 

Totodată, aplicaÈ›ia permite integrarea secÈ›iunii Monitorul Oficial Local pe website-urile primăriilor, prin care se publică automat documentele È™i informările publice, fără a fi necesare activități suplimentare în panoul de administrare a website-ului, reducând astfel considerabil timpul alocat acestei activități. 

Optând pentru registratura online, cetățenii au posibilitatea să verifice de acasă sau de la birou starea cererilor depuse, ceea ce scade semnificativ numărul cozilor formate la ghiÈ™eele instituÈ›iilor. De asemenea, prin intermediul portalului, se pot trimite online sesizări pentru o gamă largă de aspecte identificate de către cetățeni, ce È›in de viaÈ›a de zi cu zi a localității, precum: parcări neregulamentare, semnalizare rutieră, transport public, iluminat È™i multe altele.

Pentru a afla mai multe informaÈ›ii despre funcÈ›ionalitățile aplicaÈ›iei È™i cum poate îmbunătăți Regista activitatea instituÈ›iei publice sau a companiei din care faci parte, scrie-ne pe adresa contact@regista.ro sau intră pe https://regista.ro/#solicita-demo È™i solicită un demo gratuit.