Reteta saptamanii
ReÈ›eta săptămânii
Bors cu Fasole Ingrediente: 250 gr fasole boabe mici sau medii 2cepe 1ardei gras 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 2 legaturi de leustean 1 litru de bors cimbru 150 gr faina alba apa sare Preparare: Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat. -se da in clocot se arunca apa se repeta ope..
Data:13-1-2014Citeste mai mult »MoÈ™ Crăciun adoră reÈ›etele tradiÈ›ionale!
Prietenii noÈ™tri bucătăraÈ™i ne îmbie cu reÈ›ete tradiÈ›ionale de Crăciun, care mai de care mai gustoasă È™i mai apetisantă, din toate colÈ›urile țării. Aperitive, cârnaÈ›i, jumări, ruladă de sorici sau tobă de casă, caltaboÈ™i sau slăninuÈ›a cu boia, toate acestea, alÄÆ..
Data:9-12-2013Citeste mai mult »Varză călită cu carne
Ingrediente: 1 kg carne de porc (se pot folosi coaste proaspete, ceafă cuburi, bucăți gulaș; dacă folosiți carne fără os folosiți doar aproximativ 700 gr) 1.5 kg varză proaspătă 1 ceapă mare 300 ml bulion 100 ml supă de pui (sau apă) 2 foi dafin 1 fir cimbru 1 roșie 1 lingură untur..
Data:13-11-2013Citeste mai mult »ReÈ›eta săptămânii
Tort cu cremă de dovleac Ingrediente pentru blat: 1 ou, 80 g zahăr, 75 g făină, 1 lingură cu ulei, 1 lingură cu lapte, 1 lingură cu cacao, 1/4 linguriţă cu praf de copt, coaja rasă de la 1/2 portocală. Ingrediente pentru cremă: 200 g piure de dovleac, 50 g zahăr, 75 g mascarpone, 200 ml smântânÄ..
Data:31-10-2013Citeste mai mult »Smochine umplute în sos sherry
Ingrediente 200 gr smochine uscate (cca 16 smochine) 120 ml sherry dulce (Nectar PX Gonzalez Byas) 250 ml apă 3 linguri zahăr 2 prize scorÈ›iÈ™oară măcinată 16 migdale (fără coajă) 15 gr ciocolată neagră 4 linguri cu vârf brânză ricotta (cca 250 gr) Preparare Se pun la..
Data:17-10-2013Citeste mai mult »Piept de Vită la tigaie È™i copt pe grătar
Ingrediente: o bucată de piept de vită aprox 1,5 kg, sare, piper, usturoi uscat, curry, ardei iute uscat toate după gust, 3 morcovi, 1 fir de țelină tulpină, 1 ceapă roșie, 1 ardei, rosmarin după gust (sau cimbru ori oregano), 1 linguriță boia de ardei dulce, 3 linguri muștar, ulei sau untură, bulion..
Data:2-9-2013Citeste mai mult »Chec aperitiv cu cabanos
Ingrediente: 5 ouă (4 dacă sunt mai mari), 3 linguri iaurt, 2 fire cabanos, 4-5 felii muÈ™chi file, 2 felii pastramă afumată, 1/2 ardei kapia, 1/2 ardei galben, 100 gr măsline fără sâmburi, 2 linguri parmezan ras, 7-8 linguri făină, 1 linguriță praf de copt, sare, piper, 1 linguriță rasă oregano ..
Data:20-8-2013Citeste mai mult »Rulouri de dovlecei cu brânză picante
Ingrediente: 2 dovlecei mici piper negru puÈ›in ulei măsline Crema de brânză picantă (tirokafteri) 200 gr feta (de oaie È™i capră) 50 gr brânză danish white 1 lingură iaurt grecesc sau smântână 2 ardei iuÈ›i verzi 50 ml ulei măsline extravirgin 1 lingură suc de lÄÆ..
Data:31-7-2013Citeste mai mult »Mazăre cu È™uncă
Ingrediente pentru Mazare cu sunca 500 gr mazare proaspata 50 gr sunca sarat-uscata (prosciutto crudo, jambon, speck; felii subtiri) 2-3 catei usturoi 2-3 frunze menta 2 fire patrunjel 2 linguri ulei masline sare, piper negru Portii: 3-4 servita pe post de garnitura; 2 servita singura Mazare cu sunca - Preparare In ul..
Data:10-6-2013Citeste mai mult »Placinta de post cu ciuperci
Ingrediente pentru aluat 400 gr faina 200 ml apa calduta 7 gr drojdie 3 linguri ulei 1 lingurita sare pentru umplutura: 2 conserve ciuperci (500 gr) 1 legatura ceapa verde 100 gr margarina pentru uns : 100 gr margarina Mod de preparare reteta Placinta de post cu ciuperci Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa caldu..
Data:23-3-2013Citeste mai mult »Amandine
Ingrediente: Blat: 7 oua 14 linguri zahar 3 linguri apa 3 linguri ulei, 2 linguri cacao 8 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 g unt 200 g zahar pudra 3 galbenusuri, 3-4 linguri cacao esenta de rom Sirop: 200 ml apa 100 g zahar 1 cappuccino cu rom esenta de rom Glazura 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 2 linguri frisca li..
Data:5-3-2013Citeste mai mult »PeÈ™te în aluat
Ingrediente Aluat: 300 g faina 150 g unt 1 galbenus 2 linguri de otet 1 praf de copt sare apa daca este nevoie Umplutura: 800 g file de merluciu oregano piper sare 1/2 pahar de vin alb 3 linguri de ulei Mod de preparare Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem peste..
Data:22-2-2013Citeste mai mult »Lipie umpluta
Iata ce iese cand ai doar cateva ingrediente la indemana si termometrul te tine departe de bucatarie. Secretul gustos este lipia proaspata, iar umplutura o poti inventa ad-hoc :) . Ingrediente: 5 lipii 200 gr cascaval 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel, bucatele de friptura, etc) 2-3 linguri masline fara samburi 2-3 legaturi de ce..
Data:14-2-2013Citeste mai mult »Ciulama de pui cu smantana
Ciulama de pui cu smântână Ingrediente: 2 buc piept de pui dezosat si fara pielita 4-5 linguri cu faina o cana si jumatate cu lapte 3-4 linguri de smantana 150 g unt ulei sare piper macinat Mod de preparare: Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa ..
Citeste mai mult »Saramura de peste
Ingrediente: - peste - sare de sac - 3 rosii - ardei capia sau ardei gras - morcov - ardei iute - usturoi - patrunjel - suc de rosii - piper,sare,ulei Preparare: Se pune pestele pe un pat de sare grunjoasa, pe grill. Cand este gata se ia de pe grill si se curata de sare (pentru a nu patrunde sarea prea mult in peste). Se curata grill-..
Citeste mai mult »Semilune cu ciocolata
Ingrediente Semilune cu ciocolata: 170 g unt 200 g faina 100 g migdale macinate 1 ou 80 g zahar pudra 100 g ciocolata (forme de prajitura in forma de semiluna) Mod de preparare: Intr-un bol de marime medie, preparati aluatul. Amestecati cantitatea de unt, faina, migdalele macinate in prealabil (eu am folosit migdalele prajite)..
Citeste mai mult »