News Mehedinti

Importanta Craciunului petrecut in familie

Data: 12-7-2021

De ce sa petreci Craciunul alaturi de familie?

 

Daca exista un lucru care este de obicei asociat cu Craciunul, este cuvantul "familie". Acest timp se caracterizeaza prin faptul ca este un timp pentru a impartasi si a trai momente cu cei dragi. In restul anului, rutina in care traiesc oamenii cufundati ii face sa neglijeze anumite relatii si chiar sa petreaca perioade lungi fara a vedea oameni in familia lor cu care, din cauza diferitelor circumstante, nu au de obicei contact zilnic. Prin urmare, sosirea Craciunului reprezinta momentul perfect pentru a impartasi timp, conversatii, rasete sau dansuri.

 

Craciunul este o sarbatoare religioasa in care crestinii sarbatoresc nasterea lui Isus.

 

Ce simbolizeaza Craciunul?

 

Dupa cum multi stim, Craciunul este o sarbatoare religioasa in care crestinii sarbatoresc nasterea lui Isus. Acest lucru are loc a doua zi dupa Ajunul Craciunului, adica pe 25 decembrie. Cu toate acestea, in zilele noastre acest cuvant este adoptat pentru a se referi la intregul sezon de Craciun.

 

Desi la prima vedere, aceasta perioada a anului este de obicei legata de celebrarea cinelor, petrecerilor sau cadourilor, pentru credinciosi valoarea sa este mult mai mare. Craciunul inseamna impartasire, sustinere,iubire pentru cei din jurul nostru, lupta pentru pace si speranta etc. Toate valorile care reprezinta crestinismul si care in acest moment ies la lumina mai mult ca niciodata. Cu toate acestea, exista, de asemenea, anumite obiecte care reprezinta ceea ce Craciun vine sa insemne:

 

· Brazi de Craciun: Aproape toate casele poarta brad de Craciun traditional cu decoratiuni de Craciun in timpul acestor date. Sub el, Magii sau Mos Craciun isi depun darurile.

 

· Betleemul: El descrie nasterea lui Isus in portalul betleemului, in prezenta Mariei si a lui Iosif. In plus, apar pastorii si magii, care sosesc din Est pentru a se intalni cu nou-nascutul.

 

· Colinde: Cantecele de Craciun devin protagonisti in magazine, centre comerciale, restaurante si locuri de divertisment in timpul acestor date.

 

· Mos Craciun: Desi aceasta este o traditie care nu are origine in multe tari, in multe case Mos Craciun ajunge, de asemenea, incarcat cu cadouri in ziua de Craciun pe care le aseaza sub brad.

 

· Clopote: Este reprezentarea avertismentului populatiei cu privire la nasterea lui Isus.

 

· Sfesnice: A fost prezenta in portal in timpul nasterii lui Isus. Acum, aceasta inseamna purificare si pace si a devenit un element mai mult de decorare de Craciun.

 

· Stea: Acest lucru simbolizeaza credinta, deoarece a fost o stea care i-a condus pe magi la portalul din Betleem pentru a-l intalni pe pruncul Isus. De aceea punem stea in varful unui brad de Craciun.

 

· Floare : Este unul dintre cele mai tipice cadouri in timpul Craciunului si exista multe case care au una in interior. Asta simbolizeaza norocul.

 

· Vasc: Aceasta planta face de obicei parte din decorarea usilor multor case si simbolizeaza, ca si floarea rosie, norocul.

 

De ce sa-ti petreci aceste intalniri cu familia?

 

Exista mai multe motive pentru care este important si convenabil sa te obisnuiesti sa te bucuri de aceste date ca o familie:

 

1. Semnificatia familiei: Fiind atasat la a ta in timpul acestor date iti permite sa intelegi, in special pentru cei mici, adevaratul sens al familiei. Adica uniunea si legaturile foarte puternice care exista intre oameni care apartin aceleiasi familii.

 

2. Consolidarea nucleului familial: Datorita acestor momente traite in timpul Craciunului, nucleul familial este intarit si nu numai cel mai tanar, ci si cel mai in varsta, isi amintesc identitatea datorita prezentei rudelor lor si isi consolideaza relatiile traind momente pe care nu le vor uita niciodata.

 

3. Distribuie: Unul dintre sinonimele Craciunului este actul de partajare. Prin urmare, a face acest lucru cu familia este important, deoarece petrecerea sarbatorilor cu ei si cu restul celor dragi ne va face sa apreciem mai mult timpul de calitate si magia sarbatorilor.

 

4. Experienta religioasa: Pentru acele familii care traiesc experienta religioasa, Craciunul ca familie este momentul ideal pentru a te bucura de ea si pentru a sarbatori momente minunate, cum ar fi nasterea lui Isus.

 

5. Fa un bilant: Sezonul craciunului coincide cu ultimele saptamani ale anului si acest lucru face un moment ideal pentru a face bilantul si a evalua pozitivul si negativul ultimelor luni. Prin urmare, fiind cu familia in acest moment, impartasirea discutiilor, preocuparilor si dezbaterilor de deschidere va fi mult mai imbogatita pentru oricine.

 

6. Fii recunoscator: Dupa cum se spune, este bine-venit pentru a fi recunoscator. Si daca esti cu familia, mult mai mult, deoarece ei sunt cei care au fost probabil si sunt acolo in cele mai importante momente din viata cuiva. Prin urmare, Craciunul este un moment bun pentru a le multumi celor dragi pentru tot ceea ce fac pentru tine in restul anului.

 

Sarbatoare

 

Craciunul este cea mai iubita sarbatoare din an si poate una dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Craciunul este despre iubire, pace, liniste, daruire si recunostinta!