News Mehedinti

ALADIN GEORGESCU, PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI: ,,FONDURILE EUROPENE SUNT PRIORITARE PENTRU JUDEȚUL NOSTRU,,

Data: 11-2-2021
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat miercuri, în calitate de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR), la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la dezbaterea publică organizată pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
 
“În cadrul consultărilor, fiecare dintre cei prezenți au venit cu propriile propuneri, majoritatea strânse din experiența pe care o avem în implementarea proiectelor cu fonduri europene. Propunerile au fost constructive și le-am adus în atenția reprezentanților Ministerului, în speranța că ele vor fi discutate cu Comisia Europeană pentru o abordare a PNRR în interesul creșterii gradului de accesare de către administrațiile județene.
Personal, am propus ca Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă de recuperare din fonduri europene, a investițiilor făcute din bugetele locale în diverse domenii, cum ar fi sănătatea. O astfel de componentă a avut Programul Operațional Regional, iar noi, la Consiliul Județean Mehedinți am accesat-o în anul 2018.
Pe de altă parte, am solicitat ca proiectul de modificare și completare a Ordonanței 155 să fie transmis spre consultare, Uniunii Național de Consiliilor Județene din România, astfel încât, modificările să fie în sensul de a corecta actualele proceduri, multe dintre ele greoaie.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
 
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență adoptat în contextul crizei COVID-19.

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus