News Mehedinti

SECȚIA DE BOLI INFECȚIOASE DIN SEVERIN INTRĂ ÎN REABILITARE / PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU, A SEMNAT CONTRACTUL DE EXECUȚIE

Data: 29-12-2020

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului “Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”.

Este unul dintre cele mai importante obiective de investiții pe care Consiliul Județean le are în ceea ce privește infrastructura de sănătate, mai ales în contextul epidemiologic actual.

Valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 8.437. 112 lei.

În prima fază se va realiza proiectul tehnic, iar peste trei luni vor începe, efectiv, lucrările.

În cadrul proiectului, corpul de clădire existent se va reabilita, se va recompartimenta, iar cabinetele și saloanele pentru pacienți se vor dota cu echipamente medicale și mobilier.

Se vor executa lucrări de consolidare, hidroizolații, reabilitare termică, reparații ale șarpantei, se vor reface trotuarele și fațada.

În plus, se vor construi 2 corpuri noi de clădire având regim de înălțime P+1 și o suprafață la sol, de 270 mp.

Din punct de vedere tehnic,noua structură pe care am gândit-o pentru Secția de Boli Infecțioase va corespunde tuturor exigențelor sanitare, se vor realiza circuitele medicale și se are în vedere, inclusiv evacuarea în condiții de siguranță a pacienților în cazul unei situații de urgență.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional. Valoarea totală este de 10,2 milioane lei, din care

7,5 milioane lei, fonduri nerambursabile, contribuția proprie a Consiliului Județean fiind de 2,66 milioane lei.

“Mă bucur că putem anunța acum această fază a proiectului și vă asigur că în perioada următoare, vom veni cu vești la fel de bune în privința celorlalte proiecte pe care le avem în domeniul sănătății astfel încât, să intrăm în linie dreaptă cu obiectivele de investiții în vederea modernizării întregii infrastructuri din administrarea Consiliului Județean. Sănătate multă tuturor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, ALADIN GEORGESCU.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus