News Mehedinti

A intrat în COMĂ, după o OPERAŢIE DE APENDICITĂ:

A intrat în COMĂ, după o OPERAŢIE DE APENDICITĂ: "Adolescenta nu trebuia operată!"

Data: 3-4-2013

O adolescentă în vârstă de 15 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns în stare gravă la un spital din Iaşi, după ce a fost operată de apendicită la Vaslui.

Fata a ajuns la spitalul vasluian cu cefalee, greţuri şi dureri abdominale, iar medicii au decis s-o opereze de apendicită. Părinţii fetei susţin că fata a revenit în spital după operaţie, cu aceleaşi simptome, dar cu o stare generală mult mai rea şi a fost purtată în mai multe secţii ale spitalului timp de patru zile, fără ca medicii să-i pună un diagnostic. Ea a intrat, ulterior în comă şi trimisă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria' din Iaşi, scrie Agerpres.

"Au trimis-o prea târziu la Iaşi. Medicii de acolo spun că nu trebuia operată de apendicită, pentru fata avea de fapt, encefalită", a declarat Maricel Mazga. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui spun că la nivelul unităţii sanitare s-a format o comisie care a decis transferarea pacientei la Iaşi.

"S-a format o comisie din mai mulţi medici de diferite specialităţi. I s-a făcut un computer tomograf, constatându-se prezenţa unui edem cerebral difuz. A fost trimisă la Secţia de Boli Infecţioase cu suspiciune de meningită, afecţiune care nu s-a confirmat. S-a decis transferul fetei la Iaşi", a declarat medicul Lelia Croitoru, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
realitatea.net