News Mehedinti

Acuzat de uciderea Elodiei, Cioacă le răspunde procurorilor: «Nu aveam timp s-o tranşez»

Acuzat de uciderea Elodiei, Cioacă le răspunde procurorilor: "Nu aveam timp s-o tranşez"

Data: 11-3-2013

Supărat, probabil, după ce nici vineri nu a reuşit să îi convingă pe magistraţi să îl elibereze pe durata procesului în care e judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă (35 de ani) le-a trimis acestora o scrisoare prin care încearcă din nou să îi înduplece.


În mesajul trimis magistraţilor, Cristian Cioacă susţine că poate demonta fiecare dovadă a procurorilor. “Cum se poate justifica soluţia de trimitere a mea în judecată pentru un omor, în condiţiile în care raportul de expertiză medico- legală concluzionează că «volumul total e de 23 de ml de sânge»? De ce nu a fost ordonat un profil psihologic al soţiei mele şi eventualele sale tendinţe depresive/suicidare?”, se arată în scrisoarea lui Cioacă, citată de Antena 3. Tirul de întrebări continuă: “După ce anchetatorii au aflat despre incidentul în care copilul nostru a avut o rană la cap, au avut în vedere şi această ipoteză pentru a clarifica natura sângelui găsit în dormitor?”, se întreabă poliţistul.

Următorul termen al procesului e pe 2 aprilie

Se pare că acesta a avut timp după gratii să se documenteze şi despre alte cazuri judecate de justiţia din România, astfel că face şi o paralelă menită, susţine el, să îl disculpe. Cioacă dă ca exemplu dosarul studenţilor de la Timişoara care au tranşat cadavrul unui bărbat. Instanţa a stabilit atunci că timpul necesar pentru ca două persoane adulte să tranşeze un cadavru este de cel puţin 6 ore. Acesta încearcă să scape de acuzaţii susţinând că el nu ar fi avut la dispoziţie un asemenea interval şi nici nu ar fi avut motive să îşi ucidă soţia. Nu se ştie dacă argumentele sale îi vor convinge pe judecători să îl elibereze pe perioada procesului, însă ar putea afla deznodământul la termenul următor al procesului, care a fost stabilit pe 2 aprilie.

libertatea.ro