News Mehedinti

Anchetă la Arad, după ce o elevă cu simptome de gripă a murit la spital

Anchetă la Arad, după ce o elevă cu simptome de gripă a murit la spital

Data: 21-2-2013

O elevă de 14 ani din Arad a murit la spital, după ce a fost dusă la Urgenţe de familie. Medicii arădeni susţin că, aparent, este vorba despre un virus gripal care a cauzat şi o stare septică gravă. DSP Arad a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale decesului.

Potrivit reprezentanÅ£ilor Spitalului Clinic JudeÅ£ean de Urgenţă (SCJU) Arad, unde eleva a fost dusă de părinÅ£i, miercuri, la Unitatea de Primire a UrgenÅ£elor, fata se afla în stare foarte gravă ÅŸi a fost transferată imediat la Spitalul "Louis Å¢urcanu" din TimiÅŸoara.

"Pacienta, în vârstă de 14 ani, a fost adusă cu o stare septică gravă, a cărei cauză exactă nu se cunoaÅŸte. Aparent, starea a fost cauzată de un virus gripal. Ce tuplină de virus a fost urmează să se stabilească prin examene de laborator", a declarat directorul medical al SCJU Arad, Adrian Wiener, potrivit mediafax.ro.

Potrivit conducerii DirecÅ£iei de Sănătate Publică Arad, eleva a murit la spitalul timiÅŸorean, după câteva ore.

"Suntem în plină anchetă în acest caz. După simptomatologie, pare să fie vorba de gripă. Se fac cercetări atât asupra cauzei morÅ£ii, cât ÅŸi la ÅŸcoala la care era înscrisă eleva", a declarat directorul DSP Arad, Gabriela Å¢ârle.

Eleva învăţa la Liceul de Arte "Sabin Drăgoi" din Arad, unde, potrivit conducerii unităţii de învăţământ, s-a înscris abia din semestrul al doilea, respectiv în luna ianuarie. Dascălii spun că eleva nu a mai fost la ÅŸcoală de la începutul săptămânii ÅŸi că miercuri seară au fost informaÅ£i despre decesul acesteia.

Jurnalul.ro