News Mehedinti

Atenţie unde vă înscrieţi copilul în clasa zero! / Feriţi-vă de instituţiile private neacreditate

Atenţie unde vă înscrieţi copilul în clasa zero! / Feriţi-vă de instituţiile private neacreditate

După îndelungi controverse, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ajuns, în sfârşit, la o concluzie comună cu sindicatele şi cu părinţii în ceea ce priveşte soarta clasei pregătitoare.

Aşadar, clasa zero va fi menţinută în învăţământul obligatoriu începând cu vârsta de şase ani. De asemenea, s-a hotărât ca prima clasă a învăţământului primar să se poată desfăşura fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu profesori şi după aceeaşi programă şcolară. Părinţii trebuie să mai ştie că înscrierea copiilor se va face începând cu luna aprilie, iar până atunci Ministerul Educaţiei va face publică o metodologie clară.

Anul acesta va fi permisă înscrierea în clasa I şi a acelor copii care nu au parcurs clasa pregătitoare până acum, deşi aveau vârsta prevăzută de lege. De asemenea, micuţii cu vârste mai mici de 6 ani pot fi înscrişi la clasa pregătitoare, dar acest lucru nu este obligatoriu. În cazul înscrierii, se va face o evaluare specifică. Iar copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani se vor înscrie obligatoriu în clasa pregătitoare. Cei care au peste 7 ani se vor înscrie în clasa I.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a avertizat părinţii să aibă grijă unde îşi înscriu copiii, întrucât instituţiile private care au doar grădiniţă şi nu sunt acreditate pentru învăţământul primar nu pot organiza clasă pregătitoare.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus