News Mehedinti

Epidemie de gripă în toată ţara! Cei mai afectaţi de oscilaţiile de temperatură sunt copiii şi bătrânii

Epidemie de gripă în aproape toată ţara! Cei mai afectaţi de oscilaţiile de temperatură sunt copiii şi bătrânii

Oscilaţiile de temperatură din ultimele zile au crescut uşor numărul cazurilor de gripă. Multe persoane “păcălite” de vremea călduţă au renunţat la o parte din hainele de iarnă şi au căpătat infecţii respiratorii. Cele mai multe cazuri de gripă au fost în judeţele Constanţa, Dolj şi Iaşi.


De la începutul sezonului de supraveghere şi până la data de 5 februarie au fost confirmate 67 de cazuri de gripă (52 virusuri gripale tip A şi 15 virusuri gripale tip B), iar aproximativ 767.400 de persoane din grupe de risc (bătrâni, copii, femei însărcinate, bolnavi cronici) au fost vaccinate până pe 3 februarie, în cadrul programului naţional de vaccinare, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Judeţele cele mai afectate de gripă sunt Constanţa, Dolj şi Iaşi, dar s-au înregistrat cazuri, mai puţine, şi în alte zone ale ţării. Medicii spun că vaccinarea antigripală este soluţia împotriva îmbolnăvirii.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus