News Mehedinti

Femeie violată şi ucisă de un cioban. FILMUL CRIMEI

Femeie violată şi ucisă de un cioban. FILMUL CRIMEI

Data: 8-4-2013

Procurorii sibieni care cercetează cazul femeii de 78 de ani găsită moartă în beciul locuinţei sale, cu faţa desfigurată de animale, au stabilit că bărbatul reţinut ca principal suspect a intrat în gospodăria acesteia, a atacat-o, lovind-o cu pumnii şi picioarele, a violat-o, apoi a abandonat-o.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Sibiu, Adriana Şandru, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că bărbatul acuzat de uciderea femeii din localitatea Galeş a intrat în gospodăria victimei pentru a cere o cană cu apă, dar apoi s-a gândit să aibă relaţii sexuale cu ea.

"Inculpatul a pătruns în locuinţa victimei, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, după care a întreţinut cu ea raporturi sexuale. Inculpatul a părăsit apoi locuinţa, lăsând victima în stare de inconştienţă, astfel încât peste noapte aceasta a decedat", a spus Adriana Şandru.

Potrivit acesteia, uşa beciului în care s-a produs crima a fost lăsată deschisă şi au intrat animale din gospodărie, care "i-au mâncat victimei ţesuturile moi ale capului".

Potrivit lui Şandru, ciobanul era băut şi lucra la stâna nepotului victimei din luna februarie.

Întrebată cum s-a stabilit identitatea făptaşului, Adriana Şandru a spus că acesta şi-a lăsat la locul faptei mai multe obiecte de îmbrăcăminte. În plus, au fost găsite urme, iar ciobanul a fost văzut într-un bar din localitatea Tilişca cu pete de sânge pe mâini.

"Au fost nişte indicii puternice care ne-au condus la concluzia că el este făptaşul. Fiind speriat, el a părăsit locuinţa şi a plecat din localitate, fiind prins pe raza localităţii Apoldu", a explicat Adriana Şandru.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a menţionat că bărbatul, Alin Vasile Popa, nu are antecedente penale şi şi-a recunoscut fapta. Luni, acesta va fi dus la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav şi viol.

Femeia de 78 de ani din localitatea sibiană Galeş a fost găsită moartă, vineri după-amiază, în beciul locuinţei sale, cu faţa desfigurată de animale.

Maria Bratu, nepoata femeii, spunea că bănuieşte că bătrâna a fost ucisă de un cioban pe care mătuşa sa îl găzduise în trecut. Ea spunea că ciobanul ar fi mers la femeie în stare de ebrietate şi ar fi intrat peste ea în casă. "Când am intrat în beci, am văzut o pată de sânge. I-a tăiat gâtul, i-a rupt dinţii, părul. A bătut-o şi a violat-o", declara Maria Bratu.

Potrivit acesteia, femeia era văduvă şi locuia singură.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că principalul suspect este ciobanul în vârstă de 30 de ani, care a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor deosebit de grav prin cruzimi.

Realitatea.net