News Mehedinti

Ministerele Sportului şi Culturii vor avea reprezentanţi în board-ul Oficiului Jocurilor de Noroc

Ministerele Sportului şi Culturii vor avea reprezentanţi în board-ul Oficiului Jocurilor de Noroc

Data: 28-3-2013

Ministerul Sportului şi Ministerul Culturii vor avea reprezentanţi în board-ul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, înfiinţat prin reorganizarea Loteriei, deoarece jocurile de noroc reprezintă, în alte state europene, o sursă importantă de finanţare pentru sport, a anunţat premierul Ponta.

"Mi s-a explicat că, în Europa, o sursă importantă de finanţare pentru sport o reprezintă tocmai veniturile loteriilor şi ale celorlalte tipuri de jocuri. Nu jocuri sportive, ci jocuri de noroc, că acolo întotdeauna sunt bani, la jocurile sportive nu prea sunt, aşa că îi mai luăm de acolo încoace", a spus Ponta într-o conferinţă privind domeniul sportului.

El a confirmat că Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea acestui oficiu.

Surse oficiale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie care va asigura şi suportul tehnic pentru astfel de activităţi, statul estimând că va realiza venituri suplimentare pentru buget.

Conform documentului, noul Oficiu va "exercita controlul tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă ori mobilă, astfel cum aceste activităţi sunt reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare".

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va fi înfiinţat în subordinea Guvernului, va avea patrimoniu şi buget propriu, finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum şi din fondul de stimulente constituit cu destinaţie specială.

Statul estimează că astfel va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an şi câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani.

Mediafax.ro