News Mehedinti

MOBILA DIN LEMN MASIV pentru dormitor? TOP 4 aspecte neștiute de mehedințeni

MOBILA DIN LEMN MASIV pentru dormitor? TOP 4 aspecte neștiute de mehedințeni

Data: 3-2-2020

Te-ai gândit să-ți renovezi dormitorul de la A la Z? Un pas important în acest proces este alegerea mobilierului. De obicei, atunci când achiziționezi piesele de mobilier, îți dorești să fie o investiție pe termen lung, de calitate, mai ales că implică un buget destul de mare.

În plus, la toate acestea, se mai adaugă și faptul că noua mobilă trebuie să completeze designul și cromatica camerei. Dacă încă oscilezi între o mobilă din lemn masiv, PAL sau MDF, specialiștii afirmă că prima variantă este mereu o alegere inspirată în acest sens.

De ce câștigă lemnul masiv când vine vorba de mobila pentru dormitor?

Majoritatea optează pentru acest material, deoarece li se pare a fi cel mai potrivit pentru mobilier. În cele ce urmează, vei descoperi care sunt principalele avantaje ale acestuia:

Nu trece niciodată neobservat, iar, încă de la început, acesta se concentrează pe  ideea de calitate și durabilitate. De pildă, mobila pentru dormitor din lemn masiv de la Exotique  este o opțiune potrivită în acest sens. Mai mult, piesele de acest tip, contribuie la crearea unui design interior clasic, dar și a unei atmosfere foarte călduroasă și primitoare;

Stejarul, fagul și teiul oferă posibilitatea realizării mai multor tipuri de îmbinări pentru asigurarea unei mobile robuste;

În altă ordine de idei, pentru a te bucura de o durabilitate cât mai mare a mobilierului, se impune o întreținere adecvată a acestuia. Astfel, este recomandat să ții cont de câteva trucuri referitoare la îngrijirea acestuia.

Pe de altă parte, noile substanțe pentru lăcuit, utilizate în stadiul de finisare, asigură o durabilitate mai mareâ, mai ales când este vorba despre umezeală sau anumite condiții termice precare.

În plus, aceste lacuri ajută ca lemnul masiv să fie mai puțin afectat de petele de vin sau cafea, de zgârieturi, de lovituri sau de alte substanțe de uz casnic care pot favoriza degradarea materialului.

Așadar, există numeroase avantaje care te pot determina să optezi pentru un mobilier confecționat din lemn masiv atunci când te gândești să-ți reamenajezi dormitorul. Pune-le în balanță cu alte variante pe care le ai în minte și alege doar calitatea.

Sursă foto: shutterstock.com