News Mehedinti

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României peste 32 de milioane de euro

Rezervele valutare ale Băncii NaÈ›ionale a României peste 32 de milioane de euro

Data: 2-2-2016

Este întotdeauna interesant să aflăm rezervele valutare ale unei țări destăinuite, iar acesta este un subiect care poate cauza o cantitate mare de conjunctură în rândul comentatorilor È™i criticilor. Nu trebuie decât să remarcăm dezbaterea declanÈ™ată de prestigiul distrus destul de rapid al Chinei  pentru a observa cât de mult va fi judecată perspectiva financiară a unei naÈ›iuni bazată pe economiile sale.

Acesta este motivul pentru care România va fi răsuflat un oftat de uÈ™urare în ceea ce priveÈ™te sumarul ultimului său total: o sumă impresionantă de 32.24 miliarde de euro începând cu sfârÈ™itul lui decembrie al anului 2015. Aducând o perspectivă financiară puternică pentru recuperarea rapidă a naÈ›iunii europene, aceasta se combină cu rezerve de aur de 103,7 tone pentru a aduce o veste bună sub toate aspectele.  

Un Total Impresionant

Cei cu un interes legitim în activitatea schimbului monetar din România, de la brokeri precum IG până la agenÈ›i de bursă privaÈ›i, persoane politice È™i agenÈ›i guvernamentali, , vor fi deschis È™ampania la încheierea anului 2015, împreună cu È›ara ce raportează un total impresionant ale rezervelor valutare.  

Averea țării a egalizat 32.1 miliarde de euro la sfârÈ™itul lunii noiembrie, simbolizând o creÈ™tere solidă de 1,4% pe lună. Intrările în acest fond au însumat 775 de milioane de euro în această perioadă, introdus atât de Ministerul de FinanÈ›e, cât È™i de Comisia Europeană.

Odată cu apropierea lunii decembrie, acest total a crescut până la 32.24 miliarde de euro, o creÈ™tere de 134 de milioane de euro pe parcursul unei luni. Intrările în general în această perioadă s-au ridicat la 1,07 miliarde de euro, aducând suma păstrată în rezervă mai sus de pontajul din decembrie 2014, atunci când a egalat 32.21 miliarde de euro, simbolizând astfel o creÈ™tere solidă de la an la an.

Cheltuielile erau mult mai mici, la 320 de milioane de euro pentru luna noiembrie, contribuind la catalizarea acestei creÈ™teri bine primite în rezervele țării. Sumele care au rămas trezoreriei au fost toate pe deplin contabilizate È™i, conform aÈ™teptărilor, reprezentând plățile în rate È™i plățile legate de acoperirea datoriilor publice.

Suma a fost mai mare în luna lui decembrie, când s-au adunat 938 de milioane de euro, dar acest lucru încă a egalizat cu o creÈ™tere globală solidă pentru totalul rezervelor valutare.   

Rezervele de aur ale țării au ajutat să crească pontajul È™i mai mult. Cu 103,7 tone în rezervă, valoarea acestora a fost egală cu 3,3 miliarde, aducând rezervele internaÈ›ionale totale ale României până la niÈ™te cifre ameÈ›itoare de 35.4 miliarde de euro până la sfârÈ™itul lunii decembrie 2015.

Privind spre viitor

Aceste cifre vor fi de mare interes pentru comentatorii de schimb valutar, brokeri, agenÈ›ii de bursă privaÈ›i, la fel È™i oficialii guvernamentali, dar ceea ce încă va interesa aceste părÈ›i cel mai mult este viitorul la care fac aluzie. Într-o lume în care averile pot creÈ™te È™i cădea într-o clipă, este bine de È™tiut ce se va întâmpla, iar în cazul României, se pare că viitorul țării este categoric roz. Dacă vă gândiÈ›i să investiÈ›i, atunci chiar acum ar putea fi momentul prielnic pentru a putea face acest lucru.