News Mehedinti

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României peste 32 de milioane de euro

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României peste 32 de milioane de euro

Data: 2-2-2016

Este întotdeauna interesant să aflăm rezervele valutare ale unei țări destăinuite, iar acesta este un subiect care poate cauza o cantitate mare de conjunctură în rândul comentatorilor și criticilor. Nu trebuie decât să remarcăm dezbaterea declanșată de prestigiul distrus destul de rapid al Chinei  pentru a observa cât de mult va fi judecată perspectiva financiară a unei națiuni bazată pe economiile sale.

Acesta este motivul pentru care România va fi răsuflat un oftat de ușurare în ceea ce privește sumarul ultimului său total: o sumă impresionantă de 32.24 miliarde de euro începând cu sfârșitul lui decembrie al anului 2015. Aducând o perspectivă financiară puternică pentru recuperarea rapidă a națiunii europene, aceasta se combină cu rezerve de aur de 103,7 tone pentru a aduce o veste bună sub toate aspectele.  

Un Total Impresionant

Cei cu un interes legitim în activitatea schimbului monetar din România, de la brokeri precum IG până la agenți de bursă privați, persoane politice și agenți guvernamentali, , vor fi deschis șampania la încheierea anului 2015, împreună cu țara ce raportează un total impresionant ale rezervelor valutare.  

Averea țării a egalizat 32.1 miliarde de euro la sfârșitul lunii noiembrie, simbolizând o creștere solidă de 1,4% pe lună. Intrările în acest fond au însumat 775 de milioane de euro în această perioadă, introdus atât de Ministerul de Finanțe, cât și de Comisia Europeană.

Odată cu apropierea lunii decembrie, acest total a crescut până la 32.24 miliarde de euro, o creștere de 134 de milioane de euro pe parcursul unei luni. Intrările în general în această perioadă s-au ridicat la 1,07 miliarde de euro, aducând suma păstrată în rezervă mai sus de pontajul din decembrie 2014, atunci când a egalat 32.21 miliarde de euro, simbolizând astfel o creștere solidă de la an la an.

Cheltuielile erau mult mai mici, la 320 de milioane de euro pentru luna noiembrie, contribuind la catalizarea acestei creșteri bine primite în rezervele țării. Sumele care au rămas trezoreriei au fost toate pe deplin contabilizate și, conform așteptărilor, reprezentând plățile în rate și plățile legate de acoperirea datoriilor publice.

Suma a fost mai mare în luna lui decembrie, când s-au adunat 938 de milioane de euro, dar acest lucru încă a egalizat cu o creștere globală solidă pentru totalul rezervelor valutare.   

Rezervele de aur ale țării au ajutat să crească pontajul și mai mult. Cu 103,7 tone în rezervă, valoarea acestora a fost egală cu 3,3 miliarde, aducând rezervele internaționale totale ale României până la niște cifre amețitoare de 35.4 miliarde de euro până la sfârșitul lunii decembrie 2015.

Privind spre viitor

Aceste cifre vor fi de mare interes pentru comentatorii de schimb valutar, brokeri, agenții de bursă privați, la fel și oficialii guvernamentali, dar ceea ce încă va interesa aceste părți cel mai mult este viitorul la care fac aluzie. Într-o lume în care averile pot crește și cădea într-o clipă, este bine de știut ce se va întâmpla, iar în cazul României, se pare că viitorul țării este categoric roz. Dacă vă gândiți să investiți, atunci chiar acum ar putea fi momentul prielnic pentru a putea face acest lucru.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus