News Mehedinti

Tânăr LEGAT CU LANŢURI la o clinică din Piteşti, acuzând de MALPRAXIS un medic

Tânăr LEGAT CU LANŢURI la o clinică din Piteşti, acuzând de MALPRAXIS un medic

Data: 6-3-2013

Un tânăr de 21 de ani protestează, miercuri, legat cu lanţuri de gardul unei clinici private din Piteşti, faţă de un medic ginecolog care are contract de colaborare cu instituţia şi pe care îl acuză de malpraxis, susţinând că i-a omorât copilul la naştere, iar anchetele în acest caz trenează.


Tânărul, Florin Oprea, susţine că medicul este responsabil de moartea bebeluşului său, la naştere, în octombrie 2011, şi că anchetele trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, în timp ce doctorul vinovat este lăsat să profeseze în continuare.

"Este un caz de un an şi jumătate şi nu mai ştiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai patească ce am păţit ei şi soţia mea", a declarat tânărul protestatar, Florin Oprea

Din primele date prezentate de tânăr rezultă că dosarul nu a ajuns în instanţă, iar protestatarul cere urgentarea soluţionării acestuia şi trimiterea lui la instanţă.

Tânărul este legat cu lanţuri de gardul clinicii private aflate în centrul Piteştiului, iar la faţa locului sunt pompieri militari şi jandarmi care supraveghează protestul.

Bebeluşul a murit la Maternitatea din Piteşti în octombrie 2011.

Mama copilului decedat, o tânără care atunci avea 18 ani, spunea că a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti în travaliu şi că iniţial a încercat să nască natural, însă ulterior medicii ginecologi şi asistentele i-au împins fătul spre pântec şi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebeluşul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

"Mi-au spus că se vedea părul copilului, m-au controlat cu nişte fiare şi apoi m-au băgat în operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit clar acest lucru", afirma tânăra.
Bunica bebeluşului spunea, la rândul său, că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere.

Serviciul Medico-Legal Argeş a stabilit că decesul bebeluşului a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legişti nu au exclus nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

"Băieţelul avea 3,5 kg la naştere. A fost o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nicio comprimare a craniului", declara şeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeş, dr. Dan Manu.

Poliţia Argeş şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti anunţau la acea vreme declanşarea unor anchete în acest caz. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Argeş anunţau atunci că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.


realitatea.net