News Mehedinti

TUPEU DE TRAFICANT: Au vândut droguri inclusiv în faţa sediului DIICOT

TUPEU DE TRAFICANT: Au vândut droguri inclusiv în faţa sediului DIICOT

Data: 15-3-2013

Reţeaua de traficanţi de droguri destructurată, vineri, de procurorii DIICOT Sibiu, a vândut stupefiante inclusiv în faţa DIICOT Sibiu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba anunţând că mai multe persoane au ajuns la Urgenţă din cauza consumului.


Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că drogurile proveneau din Germania şi Spania şi erau distribuite pe raza oraşului Sibiu, în rândul tinerilor.

"Au fost identificaţi şi minori care erau consumatori, ce se aprovizionau de la membrii grupării. Era o reţea bine structurată. Rolurile şi locurile membrilor erau bine definite. Erau persoane care se ocupau cu introducerea în ţară a drogurilor. Erau dealeri de rangul întâi, dealeri importanţi, sub-dealeri şi consumatori", a declarat Traian Berbeceanu.

Întrebat dacă traficanţii aveau acces în licee, Berbeceanu a negat, dar a spus că "au fost identificaţi şi consumatori elevi", tranzacţiile fiind efectuate peste tot în municipiul Sibiu, fiind monitorizată inclusiv o tranzacţie în faţa sediului DIICOT Sibiu.

Berbeceanu a afirmat, totodată, că "au fost cazuri de consumatori care, în urma consumului de droguri, s-au simţit rău şi au ajuns la Secţia de Urgenţă”.

Potrivit sursei citate, în rândul membrilor reţelei există şi un cetăţean german, stabilit în Sibiu, rezident în România.

"Este greu să estimăm care este cantitatea (de droguri - n.r) pe care au reuşit să o introducă în ţară. Au apucat să vândă şi în Cluj, de aceea au fost efectuate percheziţii şi în Cluj-Napoca", a conchis Berbeceanu.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT Sibiu au făcut percheziţii în 20 de locuinţe din municipiul Sibiu şi într-un imobil din Cluj-Napoca

realitatea.net