News Mehedinti

Un judecător şi administratorul unei societăţi, trimişi în judecată pentru corupţie

Un judecător ÅŸi administratorul unei societăţi, trimiÅŸi în judecată pentru corupÅ£ie

Data: 20-2-2013

Un judecător prahovean a fost trimis în judecată pentru că ar fi acceptat să i se dea 3.000 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg în sensul admiterii unei cereri de liberare condiÅ£ionată a angajatului unei societăţi, informează DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie (DNA). Procurorii din cadrul DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie - Serviciul Teritorial PloieÅŸti au dispus trimiterea în judecată a inculpaÅ£ilor Petre Adrian Podea, judecător în cadrul Tribunalului Prahova, suspendat în prezent, pentru trafic de influenţă ÅŸi dare de mită ÅŸi George Sorin Florea, administrator al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă.

 Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 lei de către Florea George Sorin, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei PloieÅŸti - denunţător în cauză - ÅŸi că îl va determina să admită o cerere de liberare condiÅ£ionată formulată de un fost angajat la firma administrată de Florea George Sorin. Persoana pentru care s-a solicitat intervenÅ£ia executa o pedeapsa cu închisoare.

Ulterior, în mod repetat, judecătorul Podea Petre Adrian i-a solicitat judecătorului de la Judecătoria PloieÅŸti să pronunÅ£e o soluÅ£ie favorabilă în dosarul menÅ£ionat, spunându-i că, în acest scop, Florea George Sorin este dispus să îi remită suma de 2.000 lei, însă magistratul de la Judecătoria PloieÅŸti a refuzat propunerea de primire a banilor.

Mediafax.ro