News Mehedinti

Un judecător şi administratorul unei societăţi, trimişi în judecată pentru corupţie

Un judecător şi administratorul unei societăţi, trimişi în judecată pentru corupţie

Data: 20-2-2013

Un judecător prahovean a fost trimis în judecată pentru că ar fi acceptat să i se dea 3.000 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg în sensul admiterii unei cereri de liberare condiţionată a angajatului unei societăţi, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Petre Adrian Podea, judecător în cadrul Tribunalului Prahova, suspendat în prezent, pentru trafic de influenţă şi dare de mită şi George Sorin Florea, administrator al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă.

 Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 lei de către Florea George Sorin, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Ploieşti - denunţător în cauză - şi că îl va determina să admită o cerere de liberare condiţionată formulată de un fost angajat la firma administrată de Florea George Sorin. Persoana pentru care s-a solicitat intervenţia executa o pedeapsa cu închisoare.

Ulterior, în mod repetat, judecătorul Podea Petre Adrian i-a solicitat judecătorului de la Judecătoria Ploieşti să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul menţionat, spunându-i că, în acest scop, Florea George Sorin este dispus să îi remită suma de 2.000 lei, însă magistratul de la Judecătoria Ploieşti a refuzat propunerea de primire a banilor.

Mediafax.ro