News Mehedinti

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. Un preot explică ce se sărbătoreşte în realitate

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. Un preot explică ce se sărbătoreÅŸte în realitate

Data: 8-3-2013

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII.  Primăvara debutează cu o sărbătoare închinată femeii în a opta zi a lunii martie, care s-a fixat în conÅŸtiinÅ£a oamenilor fără ca aceÅŸtia să-ÅŸi pună întrebarea de ce a fost aleasă tocmai ziua de 8 martie. Ce s-a petrecut în această zi?


ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. Părintele Teofil Anastasoaie scrie pe crestinortodox.ro că este o zi aleasa conventional, dar asezata nu intam­plator inaintea unui mare praznic crestinesc Buna Vestire. Politica regimului comunist era una vicleana, anume de a umbri sarbatorile crestinesti prin asezarea altor sarbatori populare inaintea acestora si incetul cu incetul sa le stearga din constiinta oamenilor.

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII.  Aceasta strategie a prins din pacate in societatea romaneasca, care a ramas cu aceste "false sarbatori" chiar si dupa ce regimul comunist a cazut. Toate femeile se serbeaza si doresc a fi felicitate in ziua de 8 martie, de "ziua femeii" dar nu toate pot raspunde la intrebarea: Care este motivul sarbatoririi?

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII.  Demersul nostru se doreste a fi o restabilire a sensu­lui original si adevarat al sarbatorii femeii, care pentru crestini este pe 25 martie, de Buna Vestire. Aceasta este adevarata zi a femeii, mai mult este ziua mamelor, a tuturor mamelor care au adus pe lume viata si care s-au ostenit sa o ocroteasca si sa o desavarseasca curat.

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII "Dati-mi mame crestine si voi schimba fata lumii!"

Un sfant parinte al Bisericii noastre spunea: "Dati-mi mame crestine si voi schimba fata lumii!". Ce se cuvine deci sa serbam cu mare fast, "Ziua femeii" sau Buna Vestire "Ziua mamei" ? Sa ne intoarcem la traditiile noastre crestinesti si romanesti, care au facut sa dureze acest popor pana astazi, si sa le sadim si-n inimile cele curate ale urmasilor nostri, scrie părintele.


realitatea.net