News Mehedinti

Academia de Leadership È™i Management Școlar – înscrieri deschise până pe 10 aprilie pentru directorii care vor transforma È™colile din România

Data: 25-3-2022

AsociaÈ›ia pentru Valori în EducaÈ›ie (AVE) a extins până pe data de 10 aprilie înscrierile pentru Academia de Leadership È™i Management Școlar, program dedicat tuturor directorilor de È™coală, grădiniță È™i liceu. Programul contribuie la dezvoltarea abilităților de leadership È™i management al liderilor È™colari È™i îi ajută, încă de la începutul perioadei de instruire, să facă schimbări vizibile în È™coala lor, prin colaborarea cu 250 de mentori din business.

Directorii de È™coală, susÈ›inuÈ›i pentru a deveni cheia transformării din sistemul educaÈ›ional din România

AsociaÈ›ia pentru Valori în EducaÈ›ie oferă 200 de burse, a căror valoare acoperă 88% din totalul taxei de È™colarizare. Fiecare director acceptat în program va lucra în mod aplicat pentru a transforma unitatea de învățământ pe care o conduce, pe baza obiectivelor de formare, alături de mentorul său din mediul de afaceri, facilitatori din modulele de formare È™i membrii echipei AVE. Astfel, liderii educaÈ›ionali se pot implica în transformarea È™colilor din care fac parte, încă de la începutul perioadei de formare.

Instruirea directorilor se face din perspectiva a patru dimensiuni de formare, care se referă la creÈ™terea accesului la educaÈ›ie È™i a participării È™colare a elevilor, dezvoltarea È™i implicarea profesională a cadrelor didactice, îmbunătățirea rezultatelor elevilor È™i dezvoltarea culturii È™colii È™i implicarea comunității.

Prin intermediul modulelor, directorii vor avea parte de un regim intensiv de învățare, desfășurat atât online, cât È™i în format fizic. AceÈ™tia vor fi expuÈ™i la practici din mediul educaÈ›ional È™i de business È™i le va fi împărtășită experienÈ›a profesională a partenerilor AVE. Programul reuneÈ™te o comunitate valoroasă de directori din întreaga È›ară, dar È™i lideri È™i profesioniÈ™ti din mediul privat, astfel că dezvoltarea personală È™i profesională a directorilor are loc prin schimb de bune practici È™i reflexivitate în decizii.

SelecÈ›ia în program: gratuita

Înscrierea în program se face in mod gratuit prin completarea acestui formular de aplicaÈ›ie, disponibil pe pagina de proiect.

În egală măsură, oricine poate recomanda un director de È™coală pasionat, care se implică în comunitatea sa, prin completarea acestui formular. Ulterior, directorii astfel recomandaÈ›i vor fi contactaÈ›i de reprezentanÈ›ii programului pentru a se înscrie în procesul de selecÈ›ie.

Academia de Leadership È™i Management Școlar, a patra ediÈ›ie în 2022

Până în prezent au absolvit Academia de Leadership È™i Management Școlar peste 150 de directori care au devenit vectori ai schimbării în È™colile pe care le conduc. Începând de anul acesta, vor fi disponibile, pentru prima dată, 200 de locuri pentru directori. Academia vizează dezvoltarea de competenÈ›e de leadership È™i transformare ale directorii aflaÈ›i în program, chiar din timpul pregătirii acestora.

 

Academia de Leadership È™i Management Școlar dezvoltată de AVE se adresează directorilor È™i directorilor adjuncÈ›i care au preluat sau urmează să preia mandatul în urma concursului pentru directori organizat de Ministerul EducaÈ›iei, în toamna trecută È™i în această primăvară.

Despre AsociaÈ›ia pentru Valori în EducaÈ›ie

AsociaÈ›ia pentru Valori în EducaÈ›ie (AVE) este o organizaÈ›ie non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educaÈ›ional din România în top 10 din Europa, pânăîn 2035. AVE desfășoară mai multe programe prin intermediul cărora susÈ›ine È™colile din România pentru îmbunătățirea competenÈ›elor de leadership È™colar, îmbunătățirea capacității de evaluare È™i reducere a decalajelor de literaÈ›ie, educaÈ›ie socio-emoÈ›ională, etc. Programele coordonate de AVE sunt Edu Networks, Academia de Leadership È™i Managemant Școlar, ALFABETAR. Acestea se adresează exclusiv cadrelor diactice, iar beneficiari sunt copiii. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.