News Mehedinti

Copilul autist-dreptul la sănătate şi educaţie

Copilul autist-dreptul la sănătate şi educaţie

Data: 18-11-2013

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, la propunerea directorului executiv, domnul Valentin Popescu, a demarat în data de 15 noiembrie anul curent campania de informare ”Copilul autist-dreptul la sănătate şi educaţie”.

Campania are scopul de a promova Centrul de consiliere şi asistenţă a copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acest centru îşi desfăşoară activitatea în cadrul Complexului de servicii sociale pentru copilul preşcolar din Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanții direcției au oferit cetățenilor din Drobeta Turnu Severin peste 1000 de pliante și broșuri informative cu privire la serviciile oferite de Centrul de consiliere şi asistenţă a copiilor cu tulburări din spectrul autist, misiunea şi beneficiarii centrului. Obiectivele campaniei sunt: creşterea accesibilităţii la serviciile Centrul de consiliere şi asistenţă a copiilor cu tulburări din spectrul autist şi informarea comunităţii asupra celor mai evidente semne privind autismul.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, domnul Valentin Popescu, ca urmare a creşterii numărului de copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist în judeţul Mehedinţi, a iniţiat un proiect ce vizează înfiinţarea Centrului de zi pentru copilul autist, centru a cărui construcţie a fost demarată în data de 16 noiembrie anul curent, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din judeţul Mehedinţi, copii care se confruntă cu astfel de probleme.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus