News Mehedinti

O nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru Consiliul Local Drobeta Turnu Severin


Consilierii locali au votat astăzi, în cadrul unei È™edinÈ›e extraordinare, rectificarea bugetului de venituri È™i cheltuieli al Consiliului Local pentru anul 2013.

Proiectul de Hotărâre iniÈ›iat de către primarul municipiului, Constantin Gherghe, a fost singurul de pe Ordinea de Zi a È™edinÈ›ei È™i a venit odată cu decizia Guvernului de a achita corecÈ›iile pentru licitaÈ›iile publice, de aproape 8 milioane de euro, din bugetul de stat. Aceste cheltuieli vin urmare a unor nereguli constatate la modul în care au fost atribuite anumite lucrări de investiÈ›ii în municipiu È™i a faptului că anumiÈ›i bani nu au fost folosiÈ›i în mod corespunzător.

Pentru că s-au blocat anumite investiÈ›ii foarte importante pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, din cauza acestor corecÈ›ii, Guvernul a decis să achite din bugetul de stat diferenÈ›a de bani. Din banii care vor veni de la Guvern, consilierii locali spun că vor reuÈ™i să achite o datorie la CEC unde au o line de credit È™i vor demara investiÈ›iile din bani europeni, blocate în ultima perioadă.