News Mehedinti

Proiect de protejare a biodiversității din Geoparcul “Platoul Mehedinți”

Proiect de protejare a biodiversității din Geoparcul “Platoul Mehedinți”

Data: 9-11-2013

Un proiect de protejare a biodiversități din Geoparcul “Platoul Mehedinți”, finanțat cu fonduri structurale, a fost demarat de Consiliul Județean, a declarat zilele acestea, pentru AGERPRES, președintele instituției, Adrian Duicu. Suma obținută de administrația județeană pentru protejarea ariei menționate, situată pe teritoriu a 16 comune și a orașului Baia de Aramă din nord-vestul județului Mehedinți, este de aproximativ 1,8 milioane de euro.

“Printre activitățile care urmează să se desfășoare timp de 36 de luni în perimetrul geoparcului administrat de CJ Mehedinți se numără: revizuirea planului de management, reactualizarea strategiei de turism pe teritoriul acestuia și conștientizarea tinerilor cu privire la protejarea mediului înconjurător”, a precizat Adrian Duicu.

Șeful CJ Mehedinți a arătat că proiectul “Managementul resurselor biologice și geologice la nivel european și conștientizarea publică în Geoparcul Platoul Mehedinți” va oferi unităților administrației publice din zonă posibilitatea dezvoltării economice și, astfel, a creării de locuri de muncă în sectorul turistic.

“Proiectul menționat va duce atât la stoparea deteriorării habitatelor speciilor de animale, păsări și plante și a fenomenelor de poluare cu deșeuri a rezervațiilor existente, cât și la valorificarea potențialului turistic al comunităților locale, unde există peste 80 de biserici din lemn și peste 100 de alte monumente ale naturii și istorice”, a afirmat Adrian Duicu.

“Geoparcul Platoul Mehedinți” se întinde pe o suprafață de 106.000 hectare (95% pe teritoriul județului Mehedinți și 5% în județul Gorj), cu o floră și faună unice în lume, unele dintre specii aflându-se pe lista roșie a celor pe cale de dispariție. AGERPRES

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus