News Mehedinti

Sărăcia i-a determinat să se calce în picioare la propriu / Două femei au leșinat în Drobeta Turnu Severin, în timp ce se îmbulzeau să primească ajutoare de la UE

Sărăcia i-a determinat să se calce în picioare la propriu / Două femei au leÈ™inat în Drobeta Turnu Severin, în timp ce se îmbulzeau să primească ajutoare de la UE

Data: 17-10-2013

Sute de persoane s-au călcat în picioare în această dimineață, din dorinÈ›a de a ajunge primii la rând. Un rând la finalul căruia primeau câteva alimente din partea Uniunii Europene. Vorbim despre ajutoarele sociale împărÈ›ite annual persoanelor cu pensii mici È™i asistate social. Depozitul de pe strada BanoviÈ›ei din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a transformat într-un adevărat câmp de lupte. Imediat ce depozitul È™i-a deschis porÈ›ile, a È™i fost nevoie de intervenÈ›ia oamenilor legii.

PoliÈ›iÈ™tii abia că au putut intervene în mulÈ›ime pentru a scoate pe braÈ›e două femei care au leÈ™inat în timp ce încercau să îÈ™i facă loc să ajungă la alimentele gratuite. Astăzi a fost prima zi de distribuire a alimentelor gratuite pentru persoanele din Severin. 1.400 de beneficiari au primit produse de la UE, din totalul de aproape 9.800 de înscriÈ™i la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Fiecare benefiar al ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană primeÅŸte 19 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, trei kilograme de zahăr, ÅŸase litri de ulei, o jumătate de kilogram de paste făinoase, 1,6 kilograme roÅŸii în bulion, 0,8 kilograme zacuscă ÅŸi două cutii cu miere. Pe lista alimentelor se regăseÅŸte ÅŸi cantitatea de 1,2 kilograme conservă de porc pentru fiecare beneficiar, dar care nu a ajuns de la furnizori ÅŸi ar urma să fie distribuită la sfârÅŸitul lunii octombrie.