News Mehedinti

Simpozion Național Drobeta la Muzeul Porțile de Fier

Simpozion Național Drobeta la Muzeul Porțile de Fier

Data: 18-10-2013

În cursul zilei de ieri a debutat o nouă ediÈ›ie a Simpozionului NaÈ›ional Drobeta, eveniment organizat în cadrul Muzeului PorÈ›ile de Fier.

Cu acest prilej, specialiÈ™tii în domeniu din toate muzeele mari ale țării vor avea ocazia să-È™i împărtășească cunoÈ™tiinÈ›ele cu privire la cercetare. Timp de două zile, se vor purta discuÈ›ii pe diferite teme, la dezbateri fiind aÈ™teptaÈ›i să participe zeci de cunoscători din toate oraÈ™ele mari ale țării.

La deschiderea simpozionului a participat È™i viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu care a È›inut să menÈ›ioneze faptul că municipalitatea s-a implicat activ în reabilitarea clădirilor culturale din oraÈ™.

“Mă bucur că sunt prezent la acest eveniment, prilej cu care aÈ™ vrea să reamintesc faptul că pentru oraÈ™ul nostru, cultura este un domeniu extrem de important. Cât despre proiectele iniÈ›iate pe acest sector, putem aduce în discuÈ›ie rebilitarea muzeului, a cetății medievale, a treatrului, a castelului apelor È™i lista poate continua”, a declarat Marius Screciu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.