News Mehedinti

AMICAL DE LUX PENTRU FOTBALIŞTII MEHEDINŢI! ACS POLI Timişoara – CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 6-1 (2-1 P)

AMICAL DE LUX PENTRU FOTBALIŞTII MEHEDINŢI! ACS POLI Timişoara – CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 6-1 (2-1 P)

Data: 7-8-2014

Testul amical a fost stabilit iniţial pe Stadionul TERMO din Dr. Tr. Severin contra celor de la ACS POLI, dar a fost mutat la Herculane chiar în ziua jocului. Starea proastă a gazonului arenei TERMO din urma precipitaţiilor abundente nu a permis disputarea meciului, aşa că, miercuri 06 august cele două echipe din eşaloane diferite s-au întâlnit pe Stadionul HERCULES din staţiunea Băile Herculane.

La fel ca şi în amicalul anterior de la Motru, tehnicianul Cristian BOBOESCU a folosit câte o echipă în fiecare repriză. Acesta a urmărit jucătorii aflaţi la probe şi a început să se decidă în privinţa formării lotului. Distribuţia echipei care a început prima repriză a fost următoarea: NOVABILSCHI(de la Pandurii Tg. Jiu) – PĂRPĂREAŢĂ(de la Pandurii Tg. Jiu), MARINAŞ, PETRACHE(de la Pandurii Tg. Jiu), ILINCA – DRĂCEA(cpt.), STANCIU – LUPU(de la ACS Ştiinţa Turceni), GHIGHILICEA, IORDACHE – PORCESCU. Pe aceştia îi regăsiţi în fotografia alăturată.

Timişorenii conduşi de pe banca tehnică de către Dan ALEXA au început meciul în forţă, iar până la pauză au marcat doar de două ori. “Chirurgul“ cum este poreclit tehnicianul bănăţean şi-a permis să folosească în formula de start şi doi internaţionali U16, Radu MOTREANU şi Vlad DRAGOMIR. Poli a deschis scorul după doar câteva minute, era minutul 7 când NANU a pătruns pe partea stângă în suprafaţa de pedeapsă şi a marcat cu un şut puternic din unghi după ce a trecut şi de portarul Eduard NOVABILSCHI adus în probe de la echipa satelit a pandurilor din Tâgu Jiu. Goalkeeper-ul gorjean a avut o intervenţie bună la scorul de 2 la 0 pentru timişoreni, respingând în corner un şut puternic. Din nou NANU a participat şi la marcarea celui de-al doilea gol, după ce a fost servit foarte bine de către SANA a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat în bară, dar BĂRBUŢ a fost la locul potrivit, a reluat mingea de la aproximativ opt metri şi a dus scorul la 2 la 0, în minutul 27. Au urmat momente în care jocul s-a disputat la mijlocul terenului, fotbaliştii severineni păstrând posesia minute bune. Au avut şi câteva ocazii la poarta poliştilor, iar golul de onoare a fost marcat în urma unei lovituri libere directe de la colţul terenului executată de către Costinel STANCIU. Centrarea acestuia a fost boxată de portarul advers, Mario PORCESCU a reluat mingea cu un şut din semifoarfecă, dar balonul a fost respins de unul dintre apărători până la fundaşul central Alexandru MARINAŞ care a reluat mingea în poartă printr-un şut puternic fără şanse pentru adversari. Astfel la pauză diferenţa a fost de doar un gol, tabela de marcaj arătând 2 la 1 în favoarea celor de la ACS POLI Timişoara.

Cristian BOBOESCU a schimbat complet echipa faţă de prima repriză şi în teren s-au regăsit următorii: LASCU – VĂCUŢĂ(de la CSS Dr. Tr. Severin), MERLUŢĂ, ŞTEFAN(de la Gilortul Tg. Cărbuneşti), CRĂPATU(de la CSS Dr. Tr. Severin) – CIOABĂ, DRAGOTESCU(cpt.) – MANDA, PRUNDEANU, TOBĂ(ultima dată a evoluat în prima ligă din Liban) – ENEA. Au mai fost introduşi până la final BACIU în minutul 53, nigerianul Paul ABBA în minutul 57 şi juniorul ALDEA de la CSS Dr. Tr. Severin în minutul 78. Fără omogenitate şi experienţa fotbalului profesionist jucătorii introduşi în partea secundă au avut probleme în faţa fotbaliştilor de rang internaţional precum Ovidiu PETRE, Gabriel CÂNU sau Silviu BĂLACE. Timişorenii au mai marcat de patru ori, autorii golurilor fiind BOCŞAN în minutul 55, englezul KNEESHAW în minutul 73, peste doar două minute BOLDEA ducea scorul la 5 la 1, iar ecartul de cinci goluri a fost stabilit de către POPOVICI în minutul 81. De menţionat este că în minutul 59 portarul celor de la CS MINERUL MEHEDINŢI 2010, Valentin LASCU a apărat lovitura de pedeapsă executată de Silviu BĂLACE, primită de bănăţeni în urma unui fault asupra tânărului BĂRBUŢ.

Beneficiind de un lot extrem de valoros Dan ALEXA a utilizat următorii fotbalişti care în sezonul trecut au evoluat in Liga I.

ACS POLI Timişoara: PAP(RUSU) – MOTREANU(BELU), SCUTARU(BOCŞAN), TODOROV(CÂNU), BĂLACE(cpt.) – BĂRBUŢ(BOLDEA), SANA(OVIDIU PETRE), TRANDU(LAZĂR), DRAGOMIR(KEITA), NANU(KNEESHAW) – SZEKELY(POPOVICI).

Următorul joc de verificare al Clubului Sportiv MINERUL MEHEDINŢI 2010 va avea loc sâmbătă 09 august împotriva celor de la CSO Filiaşi. Meciul amical va începe la ora 11:00 pe Stadionul TERMO.

Autor: PETRE VIRGIL VUCEA!