News Mehedinti

ASTĂZI - ECHIPA DE FOTBAL CE NE REPREZINTĂ JUDEŢUL ÎNCEPE PARCURSUL ÎN CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA!

ASTĂZI - ECHIPA DE FOTBAL CE NE REPREZINTĂ JUDEŢUL ÎNCEPE PARCURSUL ÎN CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA!

Data: 16-7-2014

Faza naţională a Cupei României Timişoreana, ediţia 2014-2015 va începe miercuri, 16 iulie, iar Federaţia Română de Fotbal a stabilit zilele trecute jocurile din prima fază a acestei competiţii. 84 de echipe vor fi angrenate în turul I, acestea fiind campioanele competiţiei din fiecare judeţ al ţării şi echipele din partea a doua a clasamentului Ligii a III-a din sezonul 2013-2014.

Pentru primul meci oficial din noul sezon sorţii au decis ca CS MINERUL MEHEDINŢI 2010, noua echipă susţinută de către primărie si consiliul judeţean să aibe ca adversar pe CS Minerul Jilţ Mătăsari, dar cum această echipă s-a retras din campionat chiar înaintea începerii sezonului recent încheiat jocul nu se va mai disputa şi echipa noastră se va califica în turul II fără să joace, meciul fiind câştigat cu scorul de 3 la 0 la masa verde. Această împerechere avantajează foarte mult echipa lui Cristian BOBOESCU, iar perioada până la următorul meci oficial, tot în Cupa României îi dă timp tehnicianului să-şi formeze echipa dorită. Pe lângă meciul mehedinţenilor care nu se va disputa vor mai fi alte şapte partide decise la masa verde, motivul fiind acelaşi.

Următoarea fază a Cupei României, este programată tot în ziua de miercuri, pe data de 30 iulie, iar în această rundă vor participa cele 42 de echipe calificate din turul I şi alte 30 de echipe din prima parte a clasamentului Ligii a III-a, ediţia 2013-2014.

FOTO - NOUA ECHIPĂ DE FOTBAL A SEVERINULUI S-A REUNIT CU GÂNDURI MARI!

Cupa României Timişoreana este competiţia care a pus în faţă ”minerilor” o echipă de Liga I într-un meci oficial. În sezonul 2009-2010 fotbaliştii Exploatării Miniere Mehedinţi au avut un parcurs foarte bun până în şaisprezecimi, când au fost eliminaţi la loviturile de departajare de prim divizionara de pe atunci Internaţional Curtea de Argeş. Până în şaisprezecimi echipa a trecut pe rând de CS Dunărea Pristol (Liga a IV-a MH) tot la masa verde, de Ralbex Turcineşti cu scorul de 2 la 0 (Liga a III-a), de Minerul Anina din Liga a IV-a CS cu scorul de 9 la 1, iar meciurile împotriva echipelor din Liga a II-a au fost câştigate la limită, 2 la 1 cu Minerul Lupeni şi 1 la 0 cu Fortuna Covaci. În victoria cu 9 la 1 împotriva celor de la Minerul Anina atacantul Cristian BOBOESCU, actual antrenor-jucător a punctat de cinci ori. Echipa antrenată pe atunci de fostul internaţional Flavius STOICAN n-a reuşit să treacă de şaisprezecimi, După 120 de minute în care tabela de marcaj a arătat 1 la 1, norocoşi la penalty-uri au fost adversarii, câştigând cu 5 la 3, calificandu-se în optimi

Pregătirile echipei sunt în toi, antrenorul-jucător Cristian BOBOESCU efectuează antrenamente în fiecare zi, iar spre sfârşitul săptămânii sunt programate şi două jocuri amicale. Cum se întâmplă la toate cluburile, în astfel de perioade sunt şi plecări şi veniri, iar zilele acestea vechiului lot s-au alăturat noi fotbalişti, atât din oraş cât şi din împrejurimi, urmând să mai vină şi alţii.

Primul meci de verificare va fi joi, 17 iulie, când pe Stadionul TERMO va venii CS Pandurii Târgu Jiu II. Partida cu caracter amical va incepe de la ora 17:30, iar cu aceşti adversari se vor mai înâlnii şi în campionatul Ligii a III-a. Pentru ziua de sâmbătă se doreşte încă un joc amical, dar adversarul este încă necunoscut.

Autor: PETRE VIRGIL VUCEA