News Mehedinti

CEA MAI BUNĂ LUPTĂTOARE A MEHEDINŢIULUI A TERMINAT PE PODIUM CAMPIONATUL MONDIAL

CEA MAI BUNĂ LUPTĂTOARE A MEHEDINŢIULUI A TERMINAT PE PODIUM CAMPIONATUL MONDIAL

Data: 22-7-2014

Campionatul Mondial de Lupte Libere pentru cadeţi care s-a desfăşurat în localitatea Snina-Humenne, din Slovacia, a fost un examen dur pe care, însă, SUZANA ŞEICARIU – 49 de kilograme(foto - a doua de la stânga la dreapta), l-atrecut cu bine urcând pe podium. Aceasta a eliminat-o în turul I pe Kabak Gizem din Turcia, după aceea a fost învinsă de Kika Kagata din Japonia, cea care mai apoi a obţinut şi trofeul mondial. În recalificări, luptătoarea severineancă a doborât-o pe unguroaica Tamara Dollak, iar în finala pentru al treilea loc a învins-o Kremena Petrova din Bulgaria.

Anul trecut, în oraşul sârbesc Zrenjanin, luptătoarea s-a clasat pe al VII-lea loc la aceeaşi competiţie, iar după ocuparea titlului de vice-campioană a Europei în acest an, SUZANA ŞEICARIU a reuşit performanţa de a se afla şi pe podiumul mondial. În acest moment ea este cea mai titrată luptătoare activă a CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL DR. TR. SEVERIN având multiple medalii la campionatele continentale şi ale lumii. După ce a cucerit bronzul la această competiţie ea a declarat: ''A fost un concurs foarte dificil, având adversare extrem de bune, dar sunt mulţumită de rezultatul obţinut. Din anul 2015 voi fi junioară şi mă pregătesc să am un parcurs ascendent, vreau să iau din nou medalii la următoarele ediţii ale Campionatelor Europene şi Mondiale.''

La ediţia din acest an a Mondialelor de lupte pentru cadeţi, au participat sportivi din 51 de state, iar la feminin şapte luptătoare au reprezentat ţara noastră fiind coordonate de PETRE TROACĂ(foto - primul din partea stângă). Bilanţul elevelor pregătite de antrenorul lotului naţional de lupte libere cuprinde, o medalie de bronz, cucerită de severineanca noastră SUZANA ŞEICARIU la categoria 49 de kilograme şi o medalie de argint câştigată de Cristina Zoltan(foto - a patra de la stânga la dreapta) la categoria 38 de kilograme. Tehnicianul aflat de un an şi jumătate la conducerea lotului naţional, s-a declarat mulţumit în general de evoluţiile fetelor, iar antrenorul de la Clubul Sportiv Municipal DROBETA, MARIN DOBRESCU se aştepta ca eleva sa să prindă podiumul după argintul de la Europene, declarând ca sportiva este de mare valoare.

Cu cele două medalii, una de argint şi una de bronz, echipa feminină de lupte a României a ocupat un meritoriu loc VI în clasamentul general pe medalii al Campionatelor Mondiale de cadeţi din Slovacia. Pe primul loc s-a situat Japonia cu opt trofee, dintre care cinci de aur, urmată de Ucraina, Rusia, Germania si Norvegia. Romania a avut acelaşi număr de medalii, două, la egalitate cu Azerbaidjan şi SUA.

Delegaţia României, a fost încurajată din tribunele sălii din Snina-Humenne chiar de preşedintele Federaţiei Române de Lupte, care se aştepta la cel putin două - trei medalii obţinute, acesta spunând că speranţele sunt mari pentru viitorul Romaniei la acest sport.

Autor: PETRE VIRGIL VUCEA