News Mehedinti

GALERIE FOTO Orșova găzduiește, în aceste zile, Lotul Olimpic de Kaiac fete

GALERIE FOTO OrÈ™ova găzduieÈ™te, în aceste zile, Lotul Olimpic de Kaiac fete

Data: 11-11-2013

Bianca Sorina PleÈ™ca, Irina Lauric, Simona Dorina Dărăban, Roxana Borha, Iuliana Andreea Țăran È™i Florentina Caminescu, sunt cele È™ase fete care fac parte din Lotul Olimpic de Kaiac. Provin de la Cluburi Sportive diferite, dar au acelaÈ™i scop: să facă cunoscut acest sport È™i nu în ultimul rând să aducă rezultate deosebite È™i performanÈ›e de invidiat la Campionatele Europene È™i Mondiale.

“Este un sport greu, care presupune multe sacrificii. Toate suntem plecate de acasă de la vârste fragede, 12, 13 ani. Pentru fete este un sport greu. Eu una nu m-am gândit niciodată că voi ajunge atât de departe. Sinceră să fiu, când m-am înscris la Kaiac, nici nu am È™tiut cu se mănâncă acest sport. Acum mă gândesc să devin antrenoare”, a spus Irina Lauric.

Ore întregi de antrenamente pe apă, indiferent de vreme

O zi din viaÈ›a celor È™ase sportive presupune o disciplină ca la carte urmată de multe ore de antrenament. Fie că ies pe apă, fie că rămân în sală, performanÈ›ele în Kaiac nu se câÈ™tigă uÈ™or.

“Noi acumulăm mai multe discipline într-un singur sport. Facem È™i sală È™i gimnastică È™i alergare. AÈ™ minÈ›i să spun că nu avem condiÈ›ii bune la OrÈ™ova sau că nu comunicăm bine cu antrenorii. Ca È™i în orice sport, ducem însă lipsă de sponsori. Nu ar strica mai mulÈ›i bani pentru echipamente, bărci, suplimente, pentru regate sau Cupe NaÈ›ionale È™i Mondiale. Eu una È™i cred că toate fetele suntem de aceeaÈ™i părere, nu mi-aÈ™ da copiii la acest sport, pentru că este foarte greu”, a adăugat Irina Lauric.

CiteÈ™te în ediÈ›ia de mâine, 12 noiembrie, a ziarului News MehedinÈ›i despre performanÈ›ele fetelor care compun Lotul Olimpic de Kaiac