News Mehedinti

GALERIE FOTO Orșova găzduiește, în aceste zile, Lotul Olimpic de Kaiac fete

GALERIE FOTO Orșova găzduiește, în aceste zile, Lotul Olimpic de Kaiac fete

Data: 11-11-2013

Bianca Sorina Pleșca, Irina Lauric, Simona Dorina Dărăban, Roxana Borha, Iuliana Andreea Țăran și Florentina Caminescu, sunt cele șase fete care fac parte din Lotul Olimpic de Kaiac. Provin de la Cluburi Sportive diferite, dar au același scop: să facă cunoscut acest sport și nu în ultimul rând să aducă rezultate deosebite și performanțe de invidiat la Campionatele Europene și Mondiale.

“Este un sport greu, care presupune multe sacrificii. Toate suntem plecate de acasă de la vârste fragede, 12, 13 ani. Pentru fete este un sport greu. Eu una nu m-am gândit niciodată că voi ajunge atât de departe. Sinceră să fiu, când m-am înscris la Kaiac, nici nu am știut cu se mănâncă acest sport. Acum mă gândesc să devin antrenoare”, a spus Irina Lauric.

Ore întregi de antrenamente pe apă, indiferent de vreme

O zi din viața celor șase sportive presupune o disciplină ca la carte urmată de multe ore de antrenament. Fie că ies pe apă, fie că rămân în sală, performanțele în Kaiac nu se câștigă ușor.

“Noi acumulăm mai multe discipline într-un singur sport. Facem și sală și gimnastică și alergare. Aș minți să spun că nu avem condiții bune la Orșova sau că nu comunicăm bine cu antrenorii. Ca și în orice sport, ducem însă lipsă de sponsori. Nu ar strica mai mulți bani pentru echipamente, bărci, suplimente, pentru regate sau Cupe Naționale și Mondiale. Eu una și cred că toate fetele suntem de aceeași părere, nu mi-aș da copiii la acest sport, pentru că este foarte greu”, a adăugat Irina Lauric.

Citește în ediția de mâine, 12 noiembrie, a ziarului News Mehedinți despre performanțele fetelor care compun Lotul Olimpic de Kaiac