News Mehedinti

GHINIONIŞTI LA PENALTY-URI! CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 – ACS Ştiinţa Turceni 1-1 (4-5 D.P.) – CUPA ROMÂNIEI - TIMIŞOREANA.

GHINIONIŞTI LA PENALTY-URI! CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 – ACS Ştiinţa Turceni 1-1 (4-5 D.P.) – CUPA ROMÂNIEI - TIMIŞOREANA

Data: 1-8-2014
Calificarea în faza a treia a CUPEI ROMÂNIEI - TIMIŞOREANA a fost ratată la ’’loteria’’ penalty-urilor. După 120 de minute de joc fotbaliştii de la CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 au terminat meciul la egalitate, scor 1 la 1, iar la loviturile de departajare s-au impus cei de la Turceni cu scorul de 5 la 4.
 
Jocul a fost unul deschis, echilibrat în general şi presărat cu momente spectaculoase, iar totul a fost într-un adevărat fair-play. Primii în atac au fost fotbaliştii mehedinţeni, iar în minutul doi în urma unei lovituri libere directe, ce a fost executată excelent de către Dan DRAGOTESCU din lateral dreapta, fundaşul central Alex MARINAŞ s-a înălţat de pe linia de şase metri şi a reluat mingea cu capul in plasa porţii adverse. Era avantaj minim şi jocul mergea într-o singură direcţie, spre poarta celor din Turceni. Până la pauză atacantul Mario PORCESCU n-a reuşit să marcheze, acesta a executat bine o lovitură liberă directă, perpendicular pe poartă, dar mingea a trecut puţin deasupra, iar în minutul 43 singur cu portarul advers nu a reuşit să găsească drumul spre gol şi la cabine s-a intrat cu avantaj minim în favoarea echipei CS MINERUL MEHEDINŢI 2010.
 
La reluarea reprizei secunde elevii lui Cristian BOBOESCU n-au mai început cu acel elan din prima parte, iar în minutul 53 au fost egalaţi, Floroiu de la oaspeţi a punctat cu un şut puternic din interiorul careului de şase metri. Introduşi în teren după pauză severinenii Ionuţ MANDA şi Andrei ENEA au pus în pericol poarta adversă, dar fără efect pe tabela de marcaj, cea mai importantă ocazie s-a petrecut în minutul 67 când Andrei ENEA a luat la ţintă bara porţii adverse.

DE CE LE-A FOST FRICĂ NU AU SCĂPAT!

Inevitabil, s-a intrat în prelungiri, iar în cele două reprize a câte 15 minute fiecare echipă a mai ratat câte o ocazie de gol, dar tabela a rămas intactă. Cu un ritm destul de bun, cu o formaţie atentă în propria jumătate şi care a controlat jocul în mare parte, s-a mai scurs o jumătate de oră în faţa câtorva sute de spectatori severineni dornici de fotbal şi s-a ajuns la executarea loviturilor de la unsprezece metri, unde ghinionul a fost de partea echipei noastre şi gorjenii s-au impus cu 5 la 4. Pentru singura echipa din Mehedinţi care evoluează la nivel naţional au punctat STANCIU, GHIGHILICEA, DRĂCEA şi ENEA, în timp ce antrenorul-jucător Cristian BOBOESCU si ILINCA au ratat. Adversarii au ratat şi ei o singură dată, dar au punctat cu un gol mai mult decât echipa noastră şi au obţinut calificarea în următoarea fază a competiţiei knock-out.

CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 a abordat partida în următoarea formulă: LASCU – ILINCA, MERLUŢĂ, MARINAŞ, IORDACHE – DRĂCEA(cpt.), DRAGOTESCU – GHIGHILICEA, STANCIU, PRUNDEANU – PORCESCU. Au mai intrat pe parcurs: BOBOESCU, ENEA şi MANDA, iar restul rezervelor au fost: MANAFU, CIOABĂ, BACIU şi ŢUNCU.
Programul echipei va continua pe plan local până la mijlocul lunii august când este preconizat un stagiu de pregătire centralizat în Serbia, la Donji Milanovac, iar în perioada imediat următoare vor fi programate alte jocuri amicale cu echipe din eşaloane superioare.
 
 Autor: PETRE VIRGIL VUCEA