News Mehedinti

INTERVIU - ÎNCĂ UN FOTBALIST SEVERINEAN VA EVOLUA DIN ACEST SEZON ÎN LIGA A II-A!

INTERVIU - ÎNCĂ UN FOTBALIST SEVERINEAN VA EVOLUA DIN ACEST SEZON ÎN LIGA A II-A!

Data: 16-9-2014


Mijlocaşul Adelin FĂINIŞI(foto - în stânga, în galben), integralist la CS MINERUL MEHEDINŢI 2010 în ediţia trecută din Campionatul Judeţean, a dat probe de joc în această vară la prim-divizionara FC Dinamo Bucureşti, însă după ce s-a pregătit şi cu CS Metalul Reşiţa a semnat în cele din urmă cu gruparea din Liga a II-a, FC Caransebeş.

Fotbalistul care la sfârşitul acestei luni va împlini vârsta de 21 de ani a debutat sub culorile noii sale echipe într-un meci câştigat chiar în faţa vecinilor de judeţ, la care a fost în probe de joc, CS Metalul Reşiţa, acest meci contând pentru faza a V-a din Cupa României Timişoreana. Adelin FĂINIŞI a fost introdus în teren de către antrenorul Sorin BĂLU în minutul 80 al partidei câştigate cu scorul de 9 la 8 după executarea loviturilor de departajare. Acesta a contribuit la calificarea în următoarea fază a competiţiei marcând una din loviturile de la unsprezece metri. Adelin FĂINIŞI a făcut parte din lotul echipei sale şi în meciul de sâmbătă, 13 septembrie de pe teren propriu, scor final 0 la 0 contra celor de la CS Unirea Târlungeni, meci ce a contat pentru etapa a treia a seriei a doua din liga secundă, dar nu a fost introdus în teren nici un minut de către antrenorul său.

Mai jos puteţi urmări un interviu cu fotbalistul severinean care visează să ajungă la o formaţie de top a României.

PETRE VIRGIL VUCEA: Cum ai poposit la FC Caransebeş?

ADELIN FĂINIŞI: Am ajuns la Caransebeş după ce nu am rămas la Reşiţa, cei de aici m-au dorit după ce m-au văzut într-un joc amical ACS Poli Timişoara – CS Metalul Reşiţa şi le mulţumesc pe această cale tuturor de aici, dar mai ales domnului antrenor Sorin BĂLU şi domnului manager Sorin BOIANGIU pentru ca mi-au oferit ocazia să evoluez în Liga a II-a. Este o şansă extraordinară pentru mine faptul că am ajuns la o echipă din eşalonul secund şi mi-am îndeplinit un vis, să evoluez la un astfel de nivel profesionist.

PETRE VIRGIL VUCEA: Cum ai primit vestea acestui transfer?

ADELIN FĂINIŞI: A fost o surpriză plăcută pentru mine şi nu m-am aşteptat, nu am putut sta pe gânduri şi m-am hotărât imediat să semnez cu FC Caransebeş. Trebuie să profit de această oportunitate şi de şansele care mi se vor oferi, nu vreau să dezamăgesc.

PETRE VIRGIL VUCEA: Cum ai fost primit de către colegi?

ADELIN FĂINIŞI: Am fost primit foarte bine de către coechipieri, băieţii au un caracter extraordinar şi m-am integrat repede deoarece este un grup unit şi pe lângă aceste aspecte am alături de mine severinenii Andrei DICU şi Cristian POIANĂ, cu Cristi am fost coleg şi la CS MINERUL MEHEDINŢI VALEA COPCII în sezonul 2009-2010 din Liga a III-a.

PETRE VIRGIL VUCEA: Ai debutat în Liga a II-a, cum au fost primele minute oficiale în acest eşalon superior?

ADELIN FĂINIŞI: În primul rând mă bucur că am debutat cu o victorie şi cel mai mult mă bucură faptul că am putut să-mi ajut echipa prin golul marcat la loviturile de departajare. Îi mulţumesc domnului antrenor încă odată pentru încrederea acordată şi trebuie să recunosc că am avut şi ceva emoţii, dar am intrat bine în joc şi am trecut repede peste.

PETRE VIRGIL VUCEA: Ce dorinţe ai pentru viitor în cariera ta?

ADELIN FĂINIŞI: Mă pregătesc cât pot de bine pentru a avea apariţii constante în primul unsprezece. Vreau să joc cât mai mult pe viitor şi să demonstrez că echipa se poate baza cu toată încrederea pe mine, iar visul meu este să apar la televizor, deci să reprezint judeţul nostru în primul eşalon fotbalistic al ţării.

PETRE VIRGIL VUCEA: La sfârşitul sezonului anterior ai promovat în Liga a III-a cu CS MINERUL MEHEDINŢI 2010, în urma meciului de baraj. În urmă cu câţiva ani la acest club ai debutat în fotbalul profesionist, ce ne poţi spune despre echipă şi ce transmiţi foştilor tăi coechipieri cu care ai reuşit o performanţă greu de atins de către echipele din Liga a IV-a Mehedinţi?

ADELIN FĂINIŞI: Sper că fosta mea echipă să continue în Liga a III-a cu un parcurs ascendent şi mă bucur foarte mult că au trecut peste problemele care le-au întâmpinat. Este o echipă tânără, cu tehnician care şi-a început cariera pe o pantă ascendentă, aproape toţi jucătorii sunt severineni şi le doresc multă baftă, sper să facă un campionat bun, o să îi susţin la fiecare meci.

FĂINIŞI OCTAVIAN-ADELIN:

Poziţie: Mijlocaş dreapta;

Data naşterii: 27.09.1993, în Drobeta Turnu Severin;
Naţionalitate: Română;
Constituţie: 1,75 m şi 68 kg;
Data primei legitimări: 29.09.2006;
Carieră: CS Termo Dr. Tr. Severin(Juniori), FC Diesel Dr. Tr. Severin(Juniori), CS Minerul Mehedinți(Liga a III-a), CS Termo Dr. Tr. Severin(Liga a III-a), CSS Dr. Tr. Severin(Juniori Republicani), CS Minerul Mehedinți 2010(Liga a IV-a).

Scris de PETRE VIRGIL VUCEA!