News Mehedinti

Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2020

Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2020

Data: 9-9-2013
Pentru a doua oară în istorie, capitala Japoniei va găzdui întrecerile supreme în sport.
 
Decizia a fost luată sâmbătă la Buenos Aires, la cel de-al 125-le congres al Comitetului Internațional Olimpic. Pentru organizarea jocurilor și-au depus inițial candidatura 6 orașe: Tokyo (Japonia), Istambul (Turcia), Madrid (Spania), Baku (Azerbaijan), Doha (Qatar) și Roma (Italia). Roma și-a retras dosarul foarte repede, iar din cele rămase au avansat în ultima fază doar Tokyo, Istambul și Madrid. Au fost 2 tururi de scrutin, după primul, Madridul și Istambulul fiind la egalitate pe locul 2. Pentru a se elimina una dintre ele s-a făcut un tur de departajare, iar orașul eliminat a fost Madrid. Finala a fost între Istambul și Tokyo, iar cea din urmă a câștigat dreptul organizării Jocurilor Olimpice din 2020.
 
Următoarele Olimpiade vor fii în: Rusia: Sochi 2014 (iarnă), Brazilia: Rio de Janeiro 2016 (vară), Coreea de Sud: Pyeongchang 2018 (iarnă).
 
Adrian Păcurariu
 
Foto: prosport.ro

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus