News Mehedinti

În această seară, la Palatul Cultural „Theodor Costescu” din SEVERIN, se va juca piesa ,,Mofturile lui Nenea Iancu,,

În această seară, la Palatul Cultural „Theodor Costescu” din SEVERIN, se va juca piesa ,,Mofturile lui Nenea Iancu,,

Data: 24-11-2017

Texte miniaturale de I.L. Caragiale

Un spectacol de Mc Ranin

Umorul, ironia sorÈ›ii, comicul de situaÈ›ie È™i de caracter, hazul de necaz – pe toÈ›i aceÈ™ti „promotori” ai râsului i-a folosit Caragiale cu dibăcie în tot ceea ce a scris. Un spectacol mozaic, bazat pe texte cunoscute încă din È™coala primară, care educă È™i amuză deopotrivă, cu personaje incredibil de actuale. Ele îÈ™i savurează parcă propriile „rateuri”, pentru care aÈ™teaptă o urmă de compătimire È™i implicitul efect comic. Pe scurt, le place să facă spectacol! Mofturi, dom'le!

În distribuÈ›ia spectacolului îi veÈ›i regăsi, cu mic cu mare, aproape pe toÈ›i actorii Teatrului Tony Bulandra, È™i angajaÈ›i È™i colaboratori permanenÈ›i: Delia Lazăr, Ioana FarcaÈ™, Maria Nicola, Ana Maria Cucută, Camelia Varga, Cosmina Lirca, Monalisa Toncu, Corneliu Jipa, Ștefan Ștefănescu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru, Ilie Ghergu.  

Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorinÈ›e, de situaÈ›ii, de muchii de situaÈ›ie – specific caragialiene, acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie. TristeÈ›ile nu-È™i au locul, atunci când priveÈ™ti cu detaÈ™are amuzată noianul de întâmplări care se sublimează într-un hohot de râs. La finalul zilei, ai mai trăit o zi È™i ce ar fi însemnat ea, fără niscaiva mofturi?!

Până acum Mofturile lui Nenea Iancu s-a bucurat de săli pline la sediu È™i de real succes în Parcul CiÈ™migiu în cadrul Festivalului BucureÈ™tii lui Caragiale, unde a fost văzut de peste 500 de spectatori.